Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Експерименти з прихованою розеткою коштують споживачам чималих коштів

February 25, 2021

Енергетики нагадують – за будь-які нечесні експерименти з метою економії електроенергії доведеться платити. Накиди на проводи, «заряджені лічильники», підключення до мережі в обхід приладів обліку, приховані розетки – всі ці та інші способи шахрайства з боку споживачів давно відомі енергетикам.

Самовільне підключення до електромереж небезпечне для життя як самого порушника, так і інших споживачів. До того ж такі дії призводять до порушень в роботі електромереж та  впливає на якість електроенергії і перебоїв в її постачанні.

Наприклад.

Під час перевірки роботи приладів обліку у приватному домоволодінні у с.Чорнобаївка, представниками оператора системи розподілу встановлено факт самовільного підключення до електромереж. На місці відразу складено акт про порушення, сума нарахування за яким склала 38 585 грн. Через відмову добровільно відшкодувати збитки, Херсонобленерго звернулося з позовом до суду.

Білозерський районний суд Херсонської області (справа №648/2980/20 від 17 грудня 2020 р) зобов’язав громадянина К. сплати на користь оператора системи розподілу суму завданої шкоди, а також суму судових витрат.

В місті Херсон по вулиці Соборна інспектори під час проведення рейдової перевірки встановили, що споживачка користувалася прихованою розеткою підключеною по за електролічильником. За складеним актом про порушення сума нарахування становила 17 634 грн. 

Білозерський районний суд Херсонської області (справа №766/23595/19 від 25 лютого 2020 року) зобов’язав громадянку С. відшкодувати завдані збитки АТ «Херсонобленерго» в сумі 17 634 та судові витрати.

За  подібне порушення в помешканні громадянина М. в с.Широка Балка по вулиці 2-га Набережна, розглянувши матеріали справи, в тому числі складений акт про порушення, Білозерський районний суд Херсонської області зобов’язав споживача сплатити на користь Херсонобленерго суму нарахування за завдані збитки у розмірі 56 664 грн. та судові витрати.

Енергетики закликають споживачів користуватися електричною енергією відповідально, економити законними способами, адже експерименти із незаконною економією коштують в десятки разів дорожче реального споживання.

 

 

Нагору